Адміністраторка полтавського ресторану, оштрафована за порушення карантину, виграла апеляцію

25 лютого 2021 0
Ольга Семенко
Працівниця ресторану "Панорама", яку оштрафували на 17000 грн за порушення карантину в закладі, виграла апеляцію.

Полтавський апеляційний суд скасував постанову Октябрського райсуду щодо адміністраторки полтавського ресторану "Панорама". Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з реєстром, 3 грудня 2020 року близько 22:10 ресторан працював, чим порушив постанову Кабінету міністрів України №641 "Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2". Адміністраторку визнали винною в порушенні правил щодо карантину людей (ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та призначили їй 17000 грн штрафу.

Не погодившись з цим рішенням, жінка подала апеляційну скаргу. Вона зазначила, що відвідувачі завітали близько 21:00, їх розрахували о 21:53 та нагадали про необхідність залишити заклад. О 22:00 по касовому апараті зробили Z-звіт, що унеможливило подальшу роботу закладу, тож після 22:00 підприємницька діяльність в "Панорамі" не здійснювалася.

Апеляційний суд погодився з доводами апелянта, постановив задовольнити апеляційну скаргу, визнати адміністраторку невинуватою та закрити справу.

Постанова набрала законної сили одразу й оскарженню не підлягає.