У центрі Полтави на жінку напав сторожовий собака

10 листопада 2021 0
У центрі Полтави на жінку напала собака. Власниця тварини спілкуватися з потерпілою не захотіла, тому дівчина викликала поліцію. Там повідомили, що власницю тварини поки що не знайшли.





На полтавку та її улюбленця посеред дня накинулася інша собака. На відео тварина в наморднику, та за словами потерпілої, вдягли його вже після інциденту.

Все трапилося на цьому місці біля зупинки Корпусний парк. Дівчина виходила з підземного переходу зі своєю собакою, де вже стояла власниця іншої тварини. За словами дівчини, вони не встигли зреагувати, як одна собака напала на іншу.

Полтавку Анну від укусу собаки врятували шкіряні штани, які не змогла прокусити тварина.

"Все що встигли, це просто швидко тікати в сторону разом із псом. Але не встигли. Собака вирвалася, спочатку покусала мою тварину, а потім вкусила мене, бо я підняла свою собаку і йому, мабуть, довелося мене вкусити, бо він був агресивно налаштований", – розповіла полтавка Анна Нетеса.

Дівчина хотіла владнати питання мирним шляхом, але власниця собаки від спілкування відмовилася.

"Я абсолютно не звинувачую собаку в цій ситуації, я люблю тварин. У мене їх багато, я є волонтером. Для мене це була дуже дивна поведінка, бо на її місці я б просто вибачилася", – додала полтавка Анна Нетеса.

Анна звернулася до поліції, однак провадження у цій справі поки що не відкрили.

"Дана заява відповідним чином зареєстрована, та проводиться перевірка. Наразі поліція встановлює особу власника собаки, яка здійснила укус. Після її встановлення буде прийняте відповідне процесуальне рішення", – повідомив інспектор з комунікацій Полтавського районного управління Василь Зуб.

Агресивною може бути будь-яка собака, тому власники тварин мають розуміти характер свого улюбленця.

Окрім вигулу та годування тварині необхідні регулярні дресування, вважає зооволонтерка.

"Щоб розборонити є багато методів, це один з них. Не треба хапати за задні лапи, собака може перемикнутися на вас. Краще знати й розуміти, як треба контролювати свою тварину, аби вона цього не зробила", – розповіла зооволонтерка Анна Кондра.

Нести відповідальність за шкоду, яку можуть завдати чотирилапі, мають власники тварин.

"Щодо доведення складу злочину сказати важко, все залежить від ініціативності та настирності постраждалої сторони, але в принципі такі ситуації були в Україні. І люди доводили наявність шкоди та притягали до відповідальності. Передбачена необхідність власників улюбленців вигулювати їх у наморднику, якщо таке не відбувається, осіб можуть притягнути до адміністративної відповідальності", – повідомив юрист Тарас Захаров.

10 листопада уряд затвердив перелік небезпечних порід собак. Власники яких повинні укласти договір страхування за шкоду, яку їх улюбленці можуть заподіяти іншим.