У Полтавській області п'яний чоловік вкрав легковик

04 березня 2024 0
Яніна Климань
У Миргородському районі затримали 26-річного чоловіка, який викрав автомобіль та сів за кермо у стані алкогольного сп'яніння.

3 березня близько 22:10 поліціянтам надійшло повідомлення від 48-річного жителя одного із сіл Сергіївської громади про викрадення автомобіля "ВАЗ 21154".

Розшукуваний ВАЗ виявили у селі Петрівка-Роменська Миргородського району. Правопорушником виявився 26-річний житель Сергіївської територіальної громади. Його затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішують питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

За цим фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини.

Також відносно порушника склали адміністративний матеріал за керування автомобілем у нетверезому стані (ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Прилад для перевірки на стан сп'яніння показав понад 2 проміле алкоголю в його крові. 

Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Фото: ГУ Нацполіції Полтавщини