778 доба російсько-української війни: головне на ранок 11 квітня

11 квітня 2024 0
Дарина Омелич
Наслідки ранкового масованого ракетного обстрілу України.

Вранці 11 квітня росіяни поцілили в обʼєкт газорозподільчої інфраструктури у Стрийському районі та електропідстанцію – у Червоноградському, що на Львівщині. Пожежі, що виникли внаслідок обстрілу оперативно загасили. Наразі усі системи життєзабезпечення Львівської області працюють у штатному режимі. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький. Без постраждалих.

Під час ранкової масованої ракетної атаки окупанти завдали щонайменше 10 ударів по критичній інфраструктурі міста Харків та області. Про це повідомив керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов. Станом на 09:35 без постраждалих. В регіоні фіксують перебої з електропостачанням.

Вранці ворог спрямував по Запорізькій області керовані авіаційні ракети з літаків тактичної авіації. Дві ракети сили протиповітряної оборони знищили, але є і влучання. В Запорізькому районі пошкоджений об’єкт енергетичної інфраструктури. Станом на 09:35 інформація про постраждалих не надходила. Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

Вночі противник атакував Київщину дронами-камікадзе та ракетами. Ціллю ворога був об'єкт критичної інфраструктури. Наразі інформація щодо постраждалих та загиблих не надходила. Про це повідомив керівник Київської ОВА Руслан Кравченко.

Під час масованої атаки ворог вчергове атакував Одещину ударними дронами.Сили ППО знищили сім безпілотників. Уламки збитих "шахедів" спричинили займання на території енергетичного об'єкту. Пожежу оперативно ліквідували. Люди не постраждали. Наразі відключених від електроенергії абонентів немає. Про це повідомив керівник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, зенітно-ракетному комплексу, артилерійській системі та станції РЕБ противника.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по дев'яти районах зосередження особового складу та зенітно-ракетному комплексу противника. 

Загальні бойові втрати противника станом на ранок 11 квітня:

Фото: Генштаб