У Полтавській області попрощалися зі спецпризначенцем Олександром Нікітчуком

22 листопада 2023 0
Яніна Климань
У Глобинській громаді провели в останню путь воїна, який загинув на Донеччині.

21 листопада умісті Глобине біля пам’ятника Захисникам України попрощалися з Олександром Васильовичем Нікітчуком. Про це повідомили у Глобинській територіальній громаді.

Заупокійне богослужіння та поховання українського воїна відбулося у селі Кордубанове На знак скорботи за загиблим захисником 21 листопада у Глобинській громаді оголосили ДНЕМ ЖАЛОБИ.

У цей день на території громади приспустили Державний Прапор України на адміністративних будівлях, будинках і спорудах комунальної власності, а також скасували усі святково-розважальні заходи.

Прощання із воїном Олександром Нікітчуком, Глобине. 21 листопада.

Народився Олександр Васильович 12 березня 1991 року в селі Розкішне Ширяєвського району Одеської області. У 1995 році родина переїхала до села Кордубанове.

У 2007 році вступив до Кременчуцького професійно-технічного училища №22 м. Кременчука, де здобув професію тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва.

Навесні 2010 року Олександр був призваний на строкову військову службу. Служив у м. Стрій Львівської області (військова частина А2847), був механіком-водієм, згодом — старшим оператором зенітних ракет середньої дії. У квітні 2011 року був зарахований у запас.

Відразу після демобілізації розпочав свій трудовий шлях у Глобинському цукровому заводі, де працював до лютого 2023 року.

20 лютого 2023 року був призваний за мобілізацією до лав Збройних Сил України. Проходив службу у військовій частині А2077 (війська сил спеціальних операцій) на посаді старшого оператора групи спеціального призначення роти спеціального призначення загону спеціальних операцій.

Нагадаємо, 16 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Озерянівка Донецької області Олександр загинув.

Фото: Глобинська територіальна громада