СБУ на Полтавщині затримали військкома, який за гроші допомагав чоловікам ухилятися від армії

01 серпня 2023 0
Максим Михайліченко
У Полтавській області працівники СБУ та Нацполіції затримали працівника військкомату, який за гроші підробляв чоловікам документи про непридатність до військової служби.

Служба безпеки України затримала на Полтавщині працівника військкомату, який за хабарі допомагав чоловікам ухилятися від служби в лавах української армії. Про це повідомили в пресслужбі СБУ.  

Правопорушник працював у Миргородському центрі комплектування та соціальної підтримки.  

За 6 тисяч доларів США він підробляв документи чоловікам. Ці документи давали можливість виїхати з України без будь-яких перешкод.  

Спочатку покупцю підробляли заключення військово-лікарської комісії про непридатність до служби, а потім знімали чоловіка з військового обліку.  

Працівники СБУ та Нацполіції затримали посадовця, при передачі своєму клієнту довідки, яка дає можливість ухилитися від армії.  

Також у СБУ повідомляють, що працівник військкомату був у змові з іншими співробітниками: Лубенського та Миргородського ТЦК. Вони допомагали йому шукати клієнтів.  

Під час обшуків за місцями роботи та проживання фігуранта, а також у декількох районних військкоматах, правоохоронці виявили документи, які підтверджують незаконну діяльність військкома. Також знайшли значну суму готівки, та декілька десятків пакетів документів на потенційних ухилянтів.  


Наразі фігуранту планують повідомити про підозру за ч. 3 ст. 322 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Також вирішують питання про обрання військкому запобіжного заходу.