Під час штурму Авдіївки поліг старший сержант Олександр Гусаренко

11 липня 2024 0
Яніна Климань
Після п'яти місяців очікування стало відомо про загибель на війні жителя Хорольської громади.

30 січня 2024 року в запеклих боях з противником під час штурму поблизу міста Авдіївка Донецької області загинув старший сержант Олександр Гусаренко. Понад п'ять місяців його вважали безвісти зниклим, його тіло впізнали за результатами ДНК-експертизи.

Олександр Євгенович Гусаренко народився 10 травня 1967 року в селі Клепачі Клепачівського старостату. Тут навчався у початковій школі, потім у Шишаківській середній школі. Після отримання атестата про здобуття повної загальної середньої освіти в 1984 році навчався у Полтавському військовому інституті зв'язку.

З 1985 до 1987 роки проходив військову строкову службу в рядах повітряно-десантних військ в столиці Азербайджанської Республіки – Баку. Після демобілізації повернувся в Україну та вступив до Полтавського будівельного інституту, здобувши спеціальність "інженер-будівельник".

У студентські роки знайшов своє перше кохання і створив сім’ю, у якій народилося двоє діток – син Сергій та донька Марина. Про це повідомили у Хорольській громаді. 

З першого дня повномасштабного вторгнення, попри вади здоров’я, прибув до першого відділу Лубенського РТЦК і СП. Перший час проходи військову службу на місці – на посаді командира 3 відділення 2 взводу охорони роти охорони 1 відділу Лубенського РТЦК та СП. Згодом служив у місті Прилуки та місті Ніжин на Чернігівщині. Деякий час служив у роті охорони Полтавського ОТЦК та СП.


З 22 січня 2024 року був прикомандирований командуванням до механізованого з'єднання Сухопутних військ ЗСУ – 110 ОМБр імені генерала-хорунжого Марка Безручка. У складі цієї бригади брав участь у штурмі міста Авдіївки, де й загинув.

У воїна залишилися батьки Любов Петрівна та Євген Пилипович, сестра Юлія, цивільна дружина Світлана, діти Сергій, Марина, онуки Софія, Ярослав та Мирон.

10 липня 2024 року воїна поховали зі всіма військовими почестями з триразовим салютом почесної варти, поблизу бойових побратимів-односельців.

Фото: Хорольська міська рада