Суд визнав незаконним рішення міського голови Кобеляк щодо призначення старости в одному із сіл громади

21 липня 2023 0
Максим Михайліченко
Полтавський окружний адміністративний суд визнав незаконним рішення міського голови Кобеляк Василя Фещенка щодо призначення старостою Озерського округу Наталю Синяговську.

6 липня Полтавський окружний адміністративний суд визнав протиправним розпорядження виконуючого повноваження Кобеляцького міського голови-секретаря міської ради Василя Фещенка, яким він призначив старостою Озерського старостинського округу Наталю Синяговську.   

Це рішення, на думку громади, є незаконним. Про це PTV писали ще у лютому.  

Увесь цей час тривав суд до якого, з відповідним позовом, звертався кандидат в старости Озерського старостинського округу Сергій Кузема.  

Суд дійшов висновку, що в.о. міського голови Кобеляцької міської ради Василь Фещенко прийняв рішення не у межах своїх повноважень, та не у спосіб, який визначений Конституцією та Законами України.  

Нагадуємо, що 8 лютого Василь Фещенко давав коментар PTV, де сказав, – "По закону є зміни внесені на період воєнного стану. Старосту призначає розпорядженням міський голова". Також юристка Кобеляцької міськради Аліна Деркач повідомляла тоді ж, що рішення про призначення старостою Синяговську – є законним.  

Але на підставі вище згаданої інформації, суд визнав рішення Фещенка – протиправним.  

Полтавський суд урахував, що цим розпорядженням порушено право та законний інтерес Куземи, як жителя села Озер Кобеляцької громади на участь у громадському обговоренні кандидатури старости Озерського старостинського округу, яку призначили незаконно.  

Наразі рішення суду ще не набрало законної сили, оскільки може бути оскаржене до апеляційного суду.