Постраждалим та членам сімей загиблих внаслідок трагедії в ТЦ "Амстор" почали виплачувати допомогу від міської ради

26 липня 2022 0
Олександра Іоффе
Близько ста осіб отримають матеріальну допомогу від міста на суму близько 3 млн грн.

З 25 липня Кременчуцька міська рада розпочала виплати матеріальної допомоги постраждалим та родинам загиблих у ТЦ "Амстор". Про це повідомив міський голова Кременчука Віталій Малецький на своїй офіційній фейсбук-сторінці.

"Дякую за допомогу і підтримку всім, хто допомагав, щоб постраждалі та родини загиблих у ТЦ “Амстор” отримали матеріальну допомогу якнайшвидше. Разом із депутатами міської ради ще на початку липня ми збільшили розмір допомоги у два рази та зробили усе необхідне для перерахування виплат отримувачам. Але, на жаль, виплату допомоги затримали у Державному казначействі України у м. Київ", – зазначив у своєму дописі Віталій Малецький.

Попередньо, з міського бюджету Кременчука виділили 3 млн гривень на допомогу сім’ям загиблих та постраждалим внаслідок ракетного удару. Членам сімей загиблих виплатять по 100 тис. грн, постраждалим, які перебувають на стаціонарному лікуванні по 25 тис. грн, а постраждалим, які перебувають на амбулаторному лікуванні – 10 тис. грн відповідно.

Окрім цього, повідомлялося, що родинам загиблих та постраждали виплатять матеріальну допомогу і з обласного бюджету. Про це ще 7 липня наголошував голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін на своїй щотижневій пресконференції для регіональних ЗМІ.

"Внесли зміни до обласної Комплексної програми соцзахисту Полтавської області. Родинам загиблих виплатять по 50 тисяч гривень, постраждалим, яких госпіталізували до медзакладів, – по 25 тисяч гривень та по 10 тисяч гривень тим, хто лікувався амбулаторно", – зазначив очільник ПОВА.

Нагадаємо, що 27 червня росіяни завдали ракетного удару протикорабельними ракетами Х-22 по кременчуцьким ТЦ "Амстор" та заводу "Кредмаш". Внаслідок влучання трьох ракет у цивільний та інфраструктурний об'єкти загинула 21 особа, 66 людей постраждали з них 26 госпіталізували до місцевих медзакладів. Донині одна особа вважається безвісти зниклою.