220 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 1 жовтня

01 жовтня 2022 0
Обстріли Дніпропетровщини та Одещини, День жалоби у Запоріжжі, загальні втрати ворога: головне станом на ранок 1 жовтня.


У ніч з 30 вересня на 1 жовтня вороги обстрілювали Нікопольський та Синельниківський райони Дніпропетровщини. У Нікополі понад тисячу сімей залишилися без світла. Про це повідомив голова Дніпропетровсьокої обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

30 вересня протягом доби тривала пошукова операція під завалами транспортного підприємства у Дніпрі. Знайшли тіла ще двох загиблих. Загалом у ніч з 29 на 30 вересня внаслідок російського удару загинули троє людей.

По Одещині ворог завдав удару двома ракетами, пошкодивши електропідстанцію. Про це повідомили в оперативному командуванні «Південь».

1 жовтня у Запоріжжі та області оголосили Днем жалоби за загиблими 30 вересня під час ворожого обстрілу мирними жителями. Про це повідомив начальник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух.

У зв’язку з суттєвою нестачею людських ресурсів, у першу чергу - офіцерських кадрів, російське військове керівництво вимушене передчасно залучити курсантів військових училищ. Про це повідомили в оперативному командуванні «Південь»

Станом на ранок 1 жовтня більше ніж 1182 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. 399 дітей загинули та понад 783 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 1 жовтня: