МОН скасувало ДПА для учнів четвертих та дев'ятих класів у 2020/2021 навчальному році

17 березня 2021 0
Тетяна Наказненко
Міністерство освіти та науки звільнило учнів четвертих та дев'ятих класів  від проходження ДПА у 2020/2021 навчальному році.

Учнів, які завершують здобуття початкової (4-ті класи) та базової загальної середньої (9-ті класи) освіти, звільнили від проходження державної підсумкової атестації у 2020/2021 навчальному році. Про це повідомили на офіційному сайті Міністерства освіти та науки України.

Це рішення ухвалили у зв’язку з установленням для єдиної державної системи цивільного захисту на всій території України режиму надзвичайної ситуації.

У повідомленні йдеться, що, відповідно до ст. 17 Закону України "Про повну загальну середню освіту", кожен учень має пройти державну підсумкову атестацію за кожний рівень повної загальної середньої освіти з державної мови, математики та інших предметів, визначених центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки, крім випадків, визначених законодавством.

Пунктом шостим розділу IV Порядку проведення ДПА встановлено, що здобувачі освіти, які проживають у зоні надзвичайної ситуації природного та техногенного походження, звільняються від атестації за рішенням МОН або місцевих органів управління освітою. 

У відповідному документі про освіту учнів, звільнених від ДПА, мають зробити запис "звільнений(а)".

Таке рішення сприятиме організованому завершенню навчального року учнями, які закінчують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, в умовах поширення на території України COVID-19.

фото: nus.org.ua