На місці, де загинула комунальниця, утворилося нове провалля: ремонтувати колектор розпочнуть з наступного тижня

19 березня 2021 0
У листопаді минулого року комунальниця провалилася під землю та загинула. Трапився інцидент на вулиці 23 вересня. Тепер там утворилося нове провалля.

На вулиці 23 вересня, де у листопаді минулого року комунальниця провалилася під землю та загинула, продовжує осипатися земля. Проходячи повз, полтавці озираються та тримають дітей міцніше за руку. Місце огороджене червоною стрічкою, але люди переконані, ходити повз небезпечно.

"Дитину не можна пустити ні погуляти, нічого. Раптом велосипедом туди поїде, або м'яч покотиться. Поїхала в яму і провалилася. Яма куди хоч може перейти, й на дорогу, машина може провалитися. Ми ж не знаємо, чи її хтось взагалі обстежував", – сказав місцевий житель Станіслав Зозуля.

"Я тут живу, часто тут проходжу, з кожним днем все більше руйнується. Як в такому стані можна залишити наше місто", – розповіла місцева жителька Ніна.

"Ми ходимо тут кожен день, а до таких провалів ставимося серйозно, воно ж було обтягнуто сіткою, а тепер туди й дитина якась може побігти. Площа стає все більша, після того, як сніг спав, дощ пройшов", – сказала місцева жителька Ольга Ришетник.

Наразі триває слідство, за результатами має бути висновок, що саме спричинило смерть людини: технічні причини чи халатність особи, яка відповідальна за утримання цієї території.

"Водоканал" відмовляється проводити розкопки, щоб подивитися колектор, тому слідчі в процесі досудового розслідування направляють відповідні листи, до речі, направлений лист в обласну раду й "Полтававодоканал" для того, аби винайти можливість утворення причин обвалу, в якому загинула людина", – повідомив речник Національної поліції Юрій Сулаєв.

У КП "Полтававодоканал" повідомили, через слідчі дії не могли розпочати роботи на місці загибелі жінки.

"Що "Полтававодоканал" там нічого не робить цього сказати не можна. Слідство уже дало дозвіл на заміну частини каналізаційного колектора, від будинку №13 на вулиці 23 вересня до провулка Стешенка. Це 200 метрів трубопроводу. 200 метрів трубопроводу прокладе підрядна організація це "Полтава будкомплекс". Крім того, збудують п'ять нових оглядових колодязів", – сказала речниця КП "Полтававодоканал" Ірина Філоненко.

Вартість робіт із заміни частини колектора складе понад три мільйони гривень, це обігові кошти підприємства. Роботи там пообіцяли розпочати з 22 березня.

Тамара Мордик, Максим Страшко, PTV Полтавське Телебачення