Суди та скандали: у Полтаві досі немає результатів виборів депутатів міської ради

14 грудня 2020 0
Полтавська ТВК досі не оголосила результати виборів до полтавської міської ради. Все через те, що одну з районних ТВК вже не вперше суд зобовʼязав зробити перерахунок близько 180 голосів. Члени ТВК, своєю чергою, подали апеляційну скаргу.


У Полтаві три тижні тому минув другий тур місцевих виборів, в яких переміг Олександр Мамай. Однак нова влада не може почати роботу, поки не зберуть сесію.

Територіальна виборча комісія досі не оголосила список нових депутатів міської ради.

Через те, що тривалий час немає результатів, місцеві політсили приходять до адмінбудівлі та влаштовують скандали.

Відвідав міську ТВК й Ілля Кива, який звинувачував членів комісії в затягуванні виборів.

"Що у нас відбувається: зʼявляються народні депутати, які не є субʼєктами виборчого процесу і говорять "встановлюйте результати". Як ми можемо встановити результати на протокол, який скасований?", – розповіла голова ТВК Алла Назаренко.

Міська ТВК зможе оголосити імена депутатів тільки після того, як всі районні ТВК здадуть протоколи з результатами виборів. Ще раніше суд зобовʼязав одну з комісій зробити перерахунок голосів по одній з дільниць. Члени комісії виконали рішення суду та склали протокол про повторний перерахунок, однак і він був оскаржений.

"Ми вважаємо, що рішення про повторний перерахунок голосів ми виконали в повному обсязі. Жодних порушень не було. Ми вважаємо рішення суду незаконним і таким, що підлягає скасуванню. У звʼязку з цим комісія Шевченківської ТВК ухвалила рішення щодо оскарження постанови суду", – розказала голова Шевченківської ТВК Ірина Висота.

Скільки це все буде тривати, невідомо. Члени міської ТВК не можуть заборонити спостерігачам подавати до суду. Тому новий склад міської ради не буде відомим до тих пір, поки члени комісії не задовольнять рішення суду.

Дарина Литвак, Ярослав Журавльов, PTV Полтавське Телебачення