На Донеччині під час обстрілу поліг молодший сержант Павло Чебан

03 липня 2024 0
Яніна Климань
У Зіньківській громаді попрощаються із добровольцем, який загинув на війні. Йому було 48 років.

27 червня поблизу села Водяне Донецької області під час ворожого обстрілу, загинув молодший сержант, житель села Новоселівка Чебан Павло Петрович.

Народився Павло Чебан 5 серпня 1975 року у селі Ташлик Григоропільського  району (Молдова). У 1983 році разом з родиною переїхав у Новоселівку. Після закінчення місцевої школи, пройшов навчання за програмою підготовки водіїв транспортних засобів у Карлівській автошколі. 

У 1993 році пішов на військову службу до лав Збройних Сил України. Згодом Павло повернувся додому та розпочав своє трудове життя. Про це повідомили у Зіньківській громаді.

У 2015 році брав участь в антитерористичній операції. Був нагороджений нагрудним знаком "За вірність народу України" та медаллю Учасника АТО. Після повернення з АТО продовжив працювати на МТФ СТОВ "Воскобійники".

У перший день повномасштабної війни разом зі своїм єдиним сином Мирославом пішов добровольцем до лав Збройних Сил України. Воював у складі 116 бригади.

У 2023 році захисник був нагороджений нагрудним знаком "За вірність Народу  України". Чоловік неодноразово брав участь в евакуації поранених, врятував чимало поранених бійців.

 Прощання із героєм відбудеться 4 липня: 

- орієнтовно об 11:40 зустрічаємо захисника "живим" коридором від в’їзду у село Шилівка. Траурний кортеж рухатиметься через Підозірку та Дейкалівку. 

- 12:10 — "живий" коридор від в’їзду у село Новоселівка до будинку, де жив воїн. Траурний мітинг та поховання відбудуться на центральному кладовищі села Новоселівка.

У зв’язку із загибеллю в російсько-українській війні Чебана Павла Петровича 4 липня у Зіньківській громаді оголошено День жалоби.

Фото: Зіньківська громада