На Полтавщині засудили чоловіка, який підробив пенсійне посвідчення

07 липня 2021 0
Тетяна Наказненко
У 2013 році у Кременчуці чоловік знайшов біля зупинки бланк пенсійного посвідчення. Він його самостійно заповнив та вирішив з його допомогою безкоштовно проїхатися поїздом. Однак, підробку виявили й чоловіка засудили до ув’язнення.

Рік та чотири місяці позбавлення волі призначили чоловікові за підробку пенсійного посвідчення. Відповідний вирок виніс Крюківський районний суд Кременчука. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з текстом вироку, 28 вересня 2013 року чоловік на асфальті біля урни для сміття в районі зупинки громадського транспорту "Центральний Ринок" на вулиці Першотравневій у Кременчуці знайшов чистий бланк пенсійного посвідчення. Того ж дня у себе вдома обвинувачений за допомогою клею ПВА вклеїв свою фотокартку до знайденого бланка пенсійного посвідчення та авторучкою заповнив відповідні рядки документа.

4 жовтня 2013 року він, перебуваючи у вагоні № 2 приміського потягу № 954 сполученням Бурти - Недогарки під час слідування на території перегону станції "Сади 3" - "Роз`їзд 27 кілометр" Південної залізниці (село Недогарки Кременчуцького р-ну), використав раніше підроблене ним пенсійне посвідчення. Чоловік пред`явив його провіднику для отримання безкоштовного квитка.

Обвинувачений у суді свою вину визнав повністю, щиро розкаявся, йдеться у вироку.

Дії чоловіка кваліфікували за ч. 1 ст. 358 (підроблення офіційного документа, який видається установою, що має право видавати такі документи і який надає права, з метою використання його підроблювачем) та ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. Йому призначили арешт на два місяці.  

Однак, на підставі ч. 4 ст. 70 Кримінального кодексу України, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, його засудили до ув’язнення.

До цього чоловіка вже притягували до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжок, грабежу, шахрайства.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

фото: mariupolrada.gov.ua