Директора комунального підприємства на Полтавщині підозрюють у порушенні правил використання надр

01 лютого 2022 0
Тетяна Наказненко
Поліціянти повідомили про підозру директору комунального підприємства за порушення правил використання надр. У результаті, держава зазнала збитків у понад 1,5 млн грн.

Працівники Кобеляцького комунального підприємства, за попередньою версією слідства, здійснювали забір води з підземних водних свердловин, не маючи на те спеціального дозволу на користування надрами. Унаслідок протиправної діяльності, державі спричинили збитків у понад 1 млн 600 тис. грн.

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини, під час досудового розслідування встановили, що директор комунального підприємства, не маючи спеціального дозволу на користування надрами, із січня 2018 року до березня 2020 року організував забір води з 13 підземних водних свердловин, розташованих на території міста Кобеляки.

Згідно з висновком судової економічної експертизи, загальний розмір збитків, завданих самовільним використанням водних ресурсів, складає понад 1 млн грн.  

Аналогічні протиправні дії директор комунального підприємства здійснив повторно у період з квітня 2020 року до серпня 2021 року. Відповідно до висновку судової економічної експертизи, розмір завданих збитків державі,  становить понад 600 тис. грн.  

За цим фактом слідчий підрозділ відділення № 2 (м. Кобеляки) Полтавського районного управління поліції розслідує кримінальні провадження, відкриті за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 та 3 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) та ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Директору комунального підприємства повідомили про підозру у вчиненні злочинів, які йому інкримінують.

У кримінальних провадженнях тривають слідчі дії.

фото: ztv.zp.ua