СБУ викрила голову Полтавського районного суду, яка працювала на російське ФСБ

27 квітня 2023 0
Максим Михайліченко
СБУ викрила очільницю Полтавського райсуду, яка добровільно співпрацювала з російськими спецслужбами та зливала інформацію про ЗСУ.

У Полтаві Служба безпеки України викрила російську агентку, яка була головою Полтавського районного суду. Про це повідомили в Службі безпеки України.

Очільниця Полтавського райсуду за своїм бажанням зв'язалась з російським ФСБ. На той час жінка перебувала у Бердянську, який наразі є тимчасово окупованою територією України. Тоді вона працювала суддею у міськрайонному суді.

Після захоплення росіянами міста жінка добровільно залишилася далі там жити. Вона познайомилася з представником ФСБ і дала йому згоду на негласне співробітництво.

Наприкінці березня 2022 року зрадниця передала російським окупантам інформацію про переміщення трьох бійців окремого загону спецпризначення "Азов" з Маріуполя до району селища міського типу Мангуша Маріупольського району. За допомогою її наведення росіяни намагалися виявити геолокацію українських воїнів.

Також колаборантка закликала інших працівників суду підтримати російських окупантів і співпрацювати з ними. А якщо люди відмовлялися, то вона їх здавала російським органам.

Влітку 2022 року жінка виїхала до підконтрольної Україні території, та влаштувалася до Полтавського райсуду.

Слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі розв'язується питання щодо відсторонення зрадниці від посади, та обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.