22 жителям Полтавської області замінять або видадуть нові «чорнобильські» посвідчення

23 серпня 2024 0
Яніна Климань
Ухвалили рішення про видачу посвідчень відповідних категорій жителям Полтавщини, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Відбулося чергове засідання регіональної комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та інших категорій громадян. Про це повідомили у Полтавській ОВА.

Розглянули 22 заяви й відповідні справи жителів Полтавщини. За підсумками регіональна комісія ухвалила рішення про видачу заявникам посвідчень відповідних категорій. Зокрема:

- 4 особам – посвідчення учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (категорія 1) серії А, у зв’язку з встановленням заявникам групи інвалідності, пов’язаної з наслідками Чорнобильської катастрофи;

- 4 особам – посвідчення дружини померлого громадянина з-поміж учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, смерть якого пов’язана з Чорнобильською катастрофою;

- 1 посвідчення дитини, яка потерпіла від Чорнобильської катастрофи серії Д.

Прийняли рішення щодо повторної видачі 7 посвідчень у зв'язку із непридатним станом бланка, його втратою та у зв’язку зі зміною по батькові.

Також розглянули питання та ухвалили рішення про внесення 6 записів до посвідчень громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до 1 категорії, у зв’язку зі зміною групи або продовженням терміну інвалідності.