З колишнього кінотеатру Котляревського підприємці почали виносити вціліле майно

17 грудня 2020 0
Коробки з мийними засобами, обгоріла великогабаритна техніка та стелажі. Підприємці, які орендували приміщення в колишньому кінотеатрі Котляревського почали виносити майно. Працівники кажуть, що вціліло небагато.

Підприємці, які орендували приміщення в колишньому кінотеатрі Котляревського, почали вивозити речі, що уціліли після пожежі. З магазину, який розташовувався у підвальному приміщенні працівники виносили коробки з мийними засобами, косметикою та парфумерією. Все це складали у дві вантажівки. На камеру ситуацію журналістам не прокоментували, проте зазначили, що після цього будуть перевіряти на якість товар, що вцілів та здійснювати підрахунок збитків.
Гірша ситуація у закладах громадського харчування, які розташовувались у споруді. Одне з них вигоріло повністю.

"Нічого там вивозити, просто сміття прибирають, та і все. Ми просто робітники. Нас покликали. Ми й прибираємо, навіть не знаємо, що будемо вивозити", – розповів Антон, вантажник.
В розважальному закладі, що розташовувався по сусідству згоріла більша частина приміщення, дах обвалився та посипались стіни. Працівники виносили звідти обгорілу побутову техніку, акустичну систему та кілька люстр.

– Дуже багато чого згоріло, – розповів Антон, вантажник.
– А багато виносили? – запитала журналістка.
– Там майже нічого було виносити, тож виносили тільки те, що лишилось більш менш в гарному стані, – додав вантажник Антон.
Товариство "Старнайт", яке орендувало приміщення під розважальні заклади та заклад громадського харчування заборгували місту понад три мільйонів гривень. Адже попри скасування договорів оренди підприємці продовжували свою діяльність на території колишнього кінотеатру та зʼїхали звідти тільки після пожежі.

"Жодним чином це не повпливає на сплату їхньої заборгованості. Ми в судовому порядку звернулись з позовом. Як тільки рішення набере законної сили їм бути предʼявлено до виконання це рішення. Це приміщення було в оренді підприємця, тому на нього будуть покладатись всі збитки. Ми будемо звертатись з таким позовом до суду", – розповів Іван Сватенко, заступник міського голови з юридичних питань.
Нагадаємо, пожежа у колишньому кінотеатрі Котляревського розпочалась о 4 ранку 9 грудня та тривала девʼять годин. На згарищі між першим та другим поверхом знайшли обгорілий труп чоловіка. Згодом його особу встановили. Наразі у поліції тривають експертизи та слідчі дії в рамках кримінального провадження.

Марина Голега, Ярослав Журавльов, PTV Полтавське Телебачення