В Україні посилили покарання для телефонних терористів

03 березня 2021 0
Відтепер за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці людей порушнику загрожує від чотирьох до восьми років позбавлення волі.

2 березня парламент ухвалив закон, який посилює кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці людей. Про це стало відомо з сайту Урядовий портал.

Якщо раніше за вчинення подібного злочину порушнику загрожувало від двох до шести років ув'язнення, то з внесенням змін до законодавства, термін відбування покарання збільшився від чотирьох до восьми років. Збільшення терміну ув'язнення поширюється навіть на ті випадки, коли "мінування" здійснено вперше і не мало тяжких наслідків, але відбулося відносно критично важливих об’єктів інфраструктури, об’єктів чи споруди що забезпечують діяльність органів державної влади, закладів охорони здоров’я.

Протягом 2020 року поліція зареєструвала 823 кримінальні правопорушення, передбачені ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності).

Зазвичай мотивом мінування є розваги, хуліганство, образа чи помста.