536 доба війни в Україні: головне станом на ранок 13 серпня

13 серпня 2023 0
Максим Михайліченко
Російська армія обстріляла Харківську та Херсонську області: є поранені серед мирного населення.

12 серпня російська армія продовжувала обстрілювати населені пункти Харківської області. Зокрема під ворожим вогнем були Куп'янськ, Масютівка, Кислівка, Берестове, Уди, Стрілеча, Глибоке, Бударки та інші населені пункти. Про це повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За добу поранених та вбитих немає.

Також відомо, що на Куп'янському напрямку тривають важкі бої. Протягом минулої доби російські окупанти намагалися йти в наступ в районах північно-східніше Синьківки, північніше Кислівки та південно-східніше Андріївки. Наші захисники дали відсіч усім спробам ворога просунутися вперед, росіяни зазнали втрат та відступили на свої позиції.

Окрім цього, ворог обстрілював Херсонську область. Загалом по території області випустили 365 снарядів різного типу. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, території та приміщення заводів у Херсоні, вежі мобільного зв'язку у Бериславі.

Троє людей отримали поранення.

Авіація сил оборони протягом 12 серпня завдала десять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Про це повідомили в Генштабі.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили один зенітно-ракетний комплекс, один склад боєприпасів, одну станцію радіоелектронної боротьби та три артилерійських засоби на вогневій позиції противника.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 13 серпня: