У Полтавській області сержанту Олександру Федорченку присвоїли звання Герой України

01 жовтня 2023 0
Яніна Климань
Воїну, який брав участь у "Гадяцькому сафарі" посмертно надали звання Герой України та нагородили орденом "Золота Зірка".

Відповідно до Указу Президента України від 29 вересня 2023 року №604/2023 звання Герой України та орден "Золота Зірка" присвоїли сержанту Федорченку Олександру Івановичу (посмертно). Про це повідомив начальник Миргородської районної військової адміністрації Віталій Дяківнич.

Нагороду чоловік отримав за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові.


Нагадаємо, 25 березня під час виконання бойового розпорядження на російсько-українській війні, загинув військовий Федорченко Олександр. 

Олександр воював з самого початку російсько-української війни у 2014 році. Тоді він захищав Україну в складі 25 окремої повітрянодесантної Січеславської бригади. Потім приєднався до національно-визвольного руху "Правий Сектор" та став його очільником у Миргородському районі.

Після початку повномасштабної війни, чоловік знову пішов до армії. У складі 148 окремого батальйону територіальної оборони влаштували відоме "Гадяцьке сафарі". У цьому "сафарі" військові разом з мисливцями відловлювали розбитих російських солдатів по лісах колишнього Гадяцького району.