У Полтаві провели виставку знищеної та захопленої ворожої техніки

15 жовтня 2022 0
Дар'я Жученя
У Полтавському музеї представили виставку "Горить палає техніка ворожа – Україна переможе!".


У Полтавському музеї важкої бомбардувальної авіації, що є філією Національного військово-історичного музею України, презентували виставку "Горить палає техніка ворожа – Україна переможе!". Знищену та захоплену Збройними силами України російську військову техніку привезли з Тростянця, Охтирки, Київщини та Гадяча. Про це повідомили у пресслужбі Полтавської обласної військової адміністрації.

Танк, гаубиця, бойова машина піхоти, бронетранспортер, гелікоптер, хвостова частина літака СУ 25 СМ, які нищили українські міста, виставили на території музею. Загалом майже 10 експонатів. Також представлені в експозиції й каски, шапки, форма, сухі пайки росіян. Всі експонати передали військові. Окремо презентували стенд з марками, які присвячені російсько-українській війні.


Хвостова частина літака СУ 25 СМ – це перший експонат знищеної техніки, який показали в Києві. Літак належав до 18-го полку штурмової авіації Повітряно-космічних сил російської федерації. 2 березня його збили українські військові під Макаровим (Київська область).

У презентації взяли участь працівники музею, директор Національного військово-історичного музею України Андрій Ільєнко, представники обласної військової адміністрації, народний артист України Володимир Талашко, який знімався в фільмі «В бій ідуть тільки «старики». Він прожив під окупацією під Київщиною та втратив власний будинок.


Експозицію можна переглянути в Музеї важкої бомбардувальної авіації щоденно з 10.00 до 17.00.

Подібні виставки з нагоди Дня захисників і захисниць України відкрилися в різних містах України.