Засудили чоловіка, який у Полтаві та Розсошенцях скоїв розбійні напади

05 грудня 2020 0
Тетяна Наказненко
До восьми років увʼязнення засудили чоловіка, який вчинив розбійний напад у Полтаві та Розсошенцях.

Вісім років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна призначили чоловікові, який на Полтавщині вчинив два розбійних напади. Відповідний вирок виніс Полтавський районний суд. Його опублікували в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У тексті вироку йдеться, що 12 вересня 2020 року близько 3:20 чоловік, перебуваючи в торговельному павільйоні з продажу квітів на вулиці Симона Петлюри, 2 у Полтаві, з кишені своєї куртки дістав заздалегідь заготовлений предмет, ззовні схожий на пістолет, та направив на потерпілу. Погрожуючи ним, вимагав негайно віддати всі кошти, які були у неї та у торговельному закладі. Жінка, побоюючись за своє життя та здоров`я, вказала де гроші. Обвинувачений забрав 2835 грн, належні ФОП.

Потім чоловік наказав потерпілій негайно лягти на підлогу обличчям вниз, що вона й зробила. Після цього він завів їй руки за спину та звʼязав їх пакувальною стрічкою.

Далі з місця вчинення кримінального правопорушення зник.

17 вересня близько 2:50 чоловік прибув на територію автомобільної мийки "ТАМ", що на вулиці Кременчуцькій, 2-б в селі Розсошенці. Він подзвонив у дзвінок вхідних дверей, тримаючи у цей час у руці предмет, ззовні схожий на пістолет.

Йому відчинив неповнолітній, який працює на автомийці мийником автомобілів. Обвинувачений зайшов до приміщення та напав на потерпілого, погрожуючи йому предметом, ззовні схожим на пістолет. Потім, аби залякати та здолати опір, штовхаючи руками в спину, повалив останнього на підлогу, намагався зв`язати йому руки за спиною. Побачивши іншого працівника автомийки, обвинувачений збив його з ніг та наказав не рухатися. Потім заштовхав їх до туалету автомийки, а двері підпер морозильною камерою.

Як йдеться у тексті вироку, нападник зі столу службового приміщення забрав жіночий гаманець вартістю 85 грн, у якому було 620 грн, та металевий ящик за 857 грн.

З місця скоєння злочину зник та розпорядився викраденим на власний розсуд.

Крім того, обвинувачений у невстановлений досудовим розслідуванням час та в невстановленому місці для подальшого вживання придбав наркотичний засіб - канабіс, який носив при собі у рюкзаку.

Так, 17 вересня о 5:35 чоловіка затримали. Під час особистого обшуку у нього виявили та вилучили два паперові згортки та один згорток з фольги, заповнені канабісом.

У суді свою вину обвинувачений визнав, щиро розкаявся, просив суворого його не карати.

Таким чином, суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 187 (Розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила розбій або бандитизм), ч. 3 ст. 187(Розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище) та ч. 1 ст. 309 (Незаконне придбання, зберігання, перевезення наркотичних засобів без мети збуту) Кримінального кодексу України.  

Також з обвинуваченого мають стягнути на користь держави 4 тис. 576 грн витрат на залучення експертів у кримінальному провадженні.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області