На Полтавщині засудили чоловіка, який незаконно скуповував метал

09 вересня 2021 0
Олена Кулага
Суд виніс вирок чоловікові, який у Полтавській області займався скупкою металу

Рік іспитового строку отримав чоловік, який скуповував чорний метал у Полтавському районі. Відповідний вирок ухвалив Машівський районний суд. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як вказано в реєстрі, 27 квітня 2021 року обвинувачений вдень, з метою отримання прибутку, не бувши зареєстрованим, як підприємець, скуповував чорний метал у жителів сіл Михайлівки, Красногірки та Андріївки Полтавського (колишнього Машівського) району Полтавської області. За допомогою гучномовця чоловік зазивав покупців, а потім своїми власними електронними вагами переважував придбане.

Таким чином, обвинувачений придбав 340 кг металу, який перевозив автомобілем ГАЗ33031. Близько 13:30 в селі Михайлівка Полтавського району його діяльність припинили поліціянти. 

В суді обвинувачений вину визнав повністю. Дії чоловіка кваліфікували за ч. 1 ст. 213 (Здійснення заготівлі металобрухту, переробки брухту кольорових і чорних металів фізичними особами без дотримання вимог законодавства щодо державної реєстрації як суб`єкта господарювання) Кримінального кодексу України. Йому призначили рік позбавлення волі та звільнили від відбування основного покарання з іспитовим строком.

Речові докази у вигляді 340 кг металобрухту чорних металів конфіскували в дохід держави.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.