Полтавка нарікає на сервісний центр, у якому за ремонту ноутбука замість 150 гривень заплатила сім тисяч гривень

10 листопада 2020 0
У сервісному центрі полтавка віддала за ремонт ноутбука 7 тисяч гривень, однак початкова ціна сягала 150 гривень. Поліція з'ясовує цю ситуацію аби дізнатися чи є законними дії майстрів.

Ольга Цибульська знайшла оголошення в інтернеті про те, що можна перезавантажити операційну систему за 150 гривень. Сьомого листопада до дівчини прийшов майстер, однак замість оголошеної вартості жінка сплатила понад сім тисяч гривень.

"Майстер пояснив нічого не зміг. Лише назвав дві ціни, одна за 16 драйверів, кожен з них по 40 гривень, а інша ціна була 100-200 доларів за встановлення антивірусу", - розповіла полтавка Ольга Цибульська.

Жінка сплатила лише за встановлені драйвери, а від інших програм відмовилась. Однак майстер повідомив, що потрібно встановити додатки без яких працювати ноутбук не зможе.

"Він наполягав на тому, щоб я оплатила ці послуги. Через страх я це зробила, адже боялась, що він натисне якусь клавішу і мій ноутбук перетвориться на цеглину. Я оплатила, він наполягав і просто емоційно на мене тиснув", - додала полтавка Ольга Цибульська.

Майстер повідомив, що аби дізнатись чому ціна відрізняється, потрібно звернутись до менеджера в сервісний центр.

У цій будівлі сервісний центр в якому дівчина замовила ремонт ноутбуку. Однак, вивіски чи таблички тут немає.

"Дівчина, нас знімати не можна. Будь ласка, покиньте приміщення. Якщо ви хочете поспілкуватись звертайтесь не до майстрів, а до керівництва", - сказали майстри сервісного центру.

Таку відповідь ми отримали від майстрів, які працюють у цьому сервісному центрі. Через кілька хвилин, до офісу прийшов керівник. На питання чому ціна відрізняється від початкової повідомляє наступне.

"Заздалегідь ми не можемо знати скільки буде коштувати цей ремонт це просто нереально. Мінімальна сума може коштувати 150 гривень це за встановлення операційної системи", - повідомив керівник сервісного центру.

Експерт з маркетингу повідомив, що аби не потрапляти на гачок аферистів потрібно детально ознайомлюватись з сервісним центром та прочитати відгуки на сайті.

"Людина, яка звертається, до будь-якої організації, які надають послуги, можуть бути вразливими й не здатні оцінити свідомо цю організацію. Тому людина обов'язково повинна вимагати від компанії документи та ліцензію", - сказав експерт управління маркетингом Юрій Буділов.

"Поліціянти повинні перевірити на яких підставах здійснює організацію підприємець, а також перевірять аналіз ліцензії на встановлення програмного забезпечення. Якщо будуть виявлені порушення цю інформацію передадуть до відділу кіберполіції у Полтавській області. Для того, щоб надати свою правову оцінку", - повідомила речниця ГУ НП у Полтавській області Поліна Ларіна.

Також у такій ситуація полтавка може звернутися до суду.

Анастасія Гонтаренко, Ярослав Журавльов, PTV Полтавське Телебачення