Комендантську годину не скоротять, а то й незабаром можуть, навіть, подовжити

19 червня 2022 0
Олександра Іоффе
Від чого залежить тривалість нічних обмежень та чи варто готуватися до скорочення світлової доби.

Імовірніше за все тривалість комендантської години найближчим часом теж не скоротять. Про це 15 червня повідомив голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін на своєму щотижневому брифінгу для регіональних ЗМІ.

За проханням людей комендантську годину пропонують починати з 23:00, а не з 22:00. Серед причин озвучили гарну погоду, нестримне бажання гуляти надворі, збільшену тривалість світлового дня та економічну вигоду від продовження часу роботи більшості магазинів та закладів громадського харчування.

Натомість Дмитро Лунін наголосив, що хоч і винесе це питання на наступне засідання ради оборони області, однак особисто для себе буде скоріше дослухатися не до думки людей, а до правоохоронців та військових.

"Передусім для усіх тих хто вважає що для комендантської години о 22:00 занадто світло нагадую, що у нас світловий день взагалі не тримається довше десятої вечора. Далі темніє. І чим далі ми йтимемо, тим цей світловий день скорочуватиметься. Тому цей аргумент вважаю цілком недоцільним. Щодо бажання гуляти у темряві, вибачте мені, але у нас не той час, коли такі прогулянки сприймались абсолютно нормально. Зараз із настанням темряви наші правоохоронці знають що будь-хто хто вештається на вулиці це потенційний ДРГ. А у випадку скорочення комендантської години це лише спростить роботу нашим ворогам та поставить під загрозу наших людей. Це не припустимо. Тому у цьому випадку я дослухатимусь виключно до думки військових та правоохоронців. Ну, а щодо подовження роботи магазинів, то тут просто раджу підлаштувати свій щоденний розклад під умови воєнного часу і не вважати, що можливість придбати продукти на пів години пізніше рівноцінна загрозі життю та здоров’ю для десятків людей", - наголосив Дмитро Лунін.

Нагадаємо, що нині комендантська година в області триває з 22:00 до 5:00. У темну пору доби закликаємо вас дотримуватися вимог світломаскування.