На розробку проєкту реставрації будівлі колишнього кінотеатру Котляревського планують закласти у бюджет півтора мільйона гривень

27 січня 2021 0
На розробку документації на реставрацію будівлі колишнього кінотеатру Котляревського хочуть спрямувати півтора мільйона гривень з бюджету. За це мають проголосувати депутати на наступній сесії міської ради.

На проєкт реставрації будівлі колишнього кінотеатру Котляревського депутати планують закласти в бюджет півтора мільйона гривень. Без розробки такого плану, почати будь-які роботи неможливо. Сама розробка проєкту може зайняти кілька років.

"Процес проєктування не швидкий. Він розділяється на певні етапи, на мою думку, потрібно почати з проєкту протиаварійних робіт і консерваційних, а потім розробка документів під пристосування й конкретну функцію", – розповіла кандидат архітектури Оксана Бєлявська.

Сума у півтора мільйона на розробку документації є приблизною. Перед розрахунком остаточної вартості, має бути виконана низка експертиз та погоджень зокрема в Міністерстві культури. Бо будівля є памʼяткою архітектури національного значення.

"Будівлю потрібно відновлювати в будь-якому разі, і перший крок до цього це розробка архітектурних документів. Цього року зробимо все можливо, щоб знайти кошти на початок відновлювальних робіт", – розповів виконувач обовʼязків начальника управління капітального будівництва міста Максим Медведєв.

Остаточний кошторис мають затвердити на сесії міськради. Пожежа на цій споруді сталася 9 грудня. Гасили її 50 надзвичайників кілька днів. Під час обстеження споруди, між першим та другим поверхом виявили тіло чоловіка. Який ймовірно й був палієм. У справі досі триває слідство.

Олександра Шилова, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення