Полтавська область протягом війни виділила 210 млн грн на фінансування військових

01 січня 2023 0
Дар'я Жученя
Полтавщина виділила 210 млн грн на фінансування військових та сектора безпеки за час війни

Фінансування військових з обласного бюджету збільшили майже у 20 разів – з 10 млн грн передбачених до 210 млн грн. Гроші спрямували на оборонні та безпекові потреби та розподілили між різними силовими структурами. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін на річній підсумковій пресконференції 26 грудня.

За ці гроші зводили фортифікаційні споруди та закуповували авто, засоби зв’язку, бронежилети, тепловізори, одяг тощо. Придбане передавали підрозділам Міністерства внутрішніх справ, Нацгвардії, Служби безпеки України, Добровольчих формувань територіальних громад та військовим.

Для 116 бригади територіальної оборони, в рамках підготовки до бойових дій в умовах зими, закупили 40 житлових казарм (20 передали, 20 передадуть незабаром), шість санітарних модулів, шість автомобілів – вантажівки та мобільну кухню. Разом з волонтерами передали понад 50 різноманітних авто. А також понад 11 тисяч одиниць бушлатів, штанів, пар взуття, шапок, флісових кофт.

Крім того, виготовили та передали 1200 пічок-буржуйок для 116 бригади та громад. Нині ці пічки є в Пунктах незламності.

Для ЗСУ, поліції, медиків, рятувальників із матеріального резерву Полтавщини видали понад 1300 одиниць матцінностей: форму, генератори, різний інвентар. Резерв на 98% сформували ще до війни.