Звільнили двох жителів Полтавщини, яких незаконно утримували й змушували до праці. ФОТО. ВІДЕО

26 листопада 2021 0
Тетяна Наказненко
У Полтавській області у приватному домогосподарстві незаконно утримували чоловіка та жінку з метою експлуатації.





Поліціянти звільнили 57-річного чоловіка та 54-річну жінку, жителів Кременчуцького району, яких протягом року експлуатували в одному з кременчуцьких домогосподарств. За примусову працю "роботодавці" платили їм їжею та лежанкою у гаражі.  

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини, під час оперативно-слідчих заходів встановили, що вербуванню піддавалися жителі Полтавської області, які опинилися в складних життєвих обставинах та перебували в уразливому стані. Потім, під впливом психологічного та фізичного тиску їх незаконно утримували та піддавали трудовій експлуатації.  

Під час санкціонованих обшуків, проведених у Кременчуці та Кременчуцькому районі, поліція вилучила паспортні та інші документи постраждалих осіб.  

Про підозру у торгівлі людьми повідомили 32-річному кременчуківцю. Слідчі підготували клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу.  

За інформацією пресслужби Полтавської обласної прокуратури, також встановлюють інших осіб, причетних до скоєння злочину.

Слідче управління здійснює досудове розслідування за ч. 1 ст. 149 Кримінального кодексу України (скоєння злочину, що полягає у вербуванні, переховуванні, передачі або одержанні людини з метою її експлуатації, вчинені з використанням примусу, матеріальної чи іншої залежності потерпілого, його уразливого стану для отримання згоди на його експлуатацію).

Уповноважені суб’єкти у сфері соціальної політики вирішують питання про встановлення звільненим особам статусу постраждалих від торгівлі людьми, а також надання їм медичної, психологічної, соціальної, правової та іншої необхідної допомоги.

фото, відео: пресслужби ГУ НП у Полтавській області та Полтавської обласної прокуратури