У Полтавській області безперервно працюють "Пункти незламності"

01 січня 2023 0
Дар'я Жученя
У Полтавській області "Пункти незламності" забезпечені генераторами, тому на випадок блекауту працюватимуть безперервно.

Станом на 26 грудня місцева влада відкрила 267 "Пункти незламності" у Полтавській області, ще 44 розгорнула Державна служба України з надзвичайних ситуацій. Про це повідомили у Полтавській обласній військовій адміністрації.

Наразі всі 311"Пунктів незламності" забезпечені генераторами. Інтернет-зв'язок у 12 пунктах забезпечує супутникова система Starlink, на 252 пунктах наявне оптоволоконне підключення до мережі інтернет, на трьох пунктах наразі інтернет відсутній (залізничні вокзали Лубен і Миргорода, та в сільському будинку культури в селі Ковалі Чорнухинської громади).

Крім того, на Полтавщині є 78 "Пунктів незламності"  та об’єктів з генераторами відповідального бізнесу: магазини, АЗС, кафе/ресторани, ТРЦ, аптеки, громадські місця. Також в області є 187 об’єктів, відкритих найбільшими мережами рітейлів (АТБ, METRO, Епіцентр, Нова Лінія), АЗС (ОККО, БРСМ-Нафта, WOG, SOCAR, Shell, Amic Energy), банків та аптек. З них 108 працюватимуть та надаватимуть послуги з підзарядки гаджетів, а ще 79 працюватимуть під час блекауту без надання послуги з підзарядки.

Працівники Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОВА обстежують "Пункти незламності" для встановлення недоліків.