У Горішніх Плавнях затримали чоловіка, який намагався зґвалтувати 10-річну дівчинку

27 березня 2023 0
Максим Михайліченко
У Горішніх Плавнях чоловік намагався зґвалтувати 10-річну дівчинку, дитину врятувала сусідка: фігуранту загрожує 15 років позбавлення волі.

26 березня близько 17:00 у Горішніх Плавнях у під'їзді будинку на вулиці Героїв Дніпра, чоловік намагався зґвалтувати 10-річну дівчинку. Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Полтавській області.

Фігурант переслідував дівчинку до під'їзду однієї з багатоповерхівок на вулиці Героїв Дніпра. Із застосуванням фізичної сили, чоловік намагався зґвалтувати дитину. На крик дівчинки прибігла жителька міста, яка і заступилася за дитину та викликала поліцію.

Правоохоронці затримали нападника. Ним виявився житель Горішніх Плавнів 1980 року народження, який раніше мав проблеми із законом. Наразі розв'язують питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За цим фактом здійснюють досудове розслідування за ч. 3 ст. 15, та ч. 4 ст. 152 (Замах на зґвалтування вчинений щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років) Кримінального кодексу України.

Фігуранту загрожує від десяти до 15 років позбавлення волі.