Головні новини станом на ранок 31 травня

31 травня 2022 0
Яніна Климань
Підбірка головних новин станом на 97 добу російсько-української війни.

В ніч з 30 на 31 травня окупанти завдали ракетного удару по Слов'янську Донецької області. Щонайменше троє людей загинули, шестеро поранені, повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Внаслідок ворожих обстрілів минулої доби на Луганщині загинули четверо людей. Росіяни продовжують штурм в районах Сєвєродонецька та Тошківки, зруйнували дитсадок в Гірському. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

В ніч з 30 на 31 травня російські війська обстрілювали Криворізький район та вдарили по Зеленодольській громаді, повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Протягом попередньої доби ударна авіація Повітряних Сил завдала вогневих ударів по окремих підрозділах противника на території Харківщини, Донеччини, Луганщини та Херсонщини. Підрозділи зенітних ракетних військ на Одещині збили крилату ракету Х-22.

 За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбили вісім атак ворога, знищили один танк, чотири артилерійських системи, п’ять бойових броньованих машин та два ворожих автомобілі. Підрозділи протиповітряної оборони збили крилату ракету Х-59МК.

Більше ніж 689 дітей постраждали в Україні, внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. На ранок 31 травня офіційне число дітей, які загинули - 243. Зросла кількість поранених - 446, повідомили в Офісі Генерального прокурора.