У Полтавській області попрощалися зі старшим лейтенантом, який загинув пі час оборони Маріуполя

16 січня 2023 0
Яніна Климань
У Кременчуці провели в останню путь нацгвардійця, чемпіона світу з кікбоксингу Максима Кагала, який загинув під час боїв за Маріуполь.

16 січня у Кременчуці у Міському палаці культури провели в останню путь воїна, чемпіона світу з кікбоксингу Максима Кагала. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Чоловік захищав державу з 2015 року. Був старшим лейтенантом, командиром взводу вогневої підтримки 1 роти оперативного призначення 1 батальйону оперативного призначення окремого загону спеціального призначення "Азов" військової частини 3057 Національної Гвардії України.

Загинув 25 березня 2022 року під час оборони Маріуполю. Але тіло бійця рідним повернули лише зараз. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету, Указом Президента України 2 квітня 2022 року Максиму Кагалу присвоїли звання Герой України з відзначенням ордена "Золота Зірка" (посмертно). На його честь у Кременчуці перейменували одну із центральних вулиць міста. Частина колишньої вулиці Першотравневої тепер має назву — вулиця Старшого лейтенанта Кагала.

Поховали військового на Алеї Героїв Свіштовського кладовища поряд з іншими захисниками України.

У нього залишилися батьки.