Cкляна мозаїка у ванній кімнаті: чи варто використовувати саме її для облаштування поверхні?

02 лютого 2024 0

  Коли приходить час ремонту варто виважено підійти не тільки до вибору прораба та робітників, які забезпечать бездоганну якість виконання робіт, а й до матеріалів. Особливу увагу слід приділити ванній кімнаті. Ванна кімната – це місце, де ми починаємо і закінчуємо свій день, проводячи там час, щоб підтримувати свою гігієну та розслабитись після напруженого дня. Однак ергономіка та естетика - це далеко не все, ванна кімната -  це ще й підвищений рівень вологи, ризик появи та розповсюдження плісняви тощо. Тому обираючи матеріал для стелі та підлоги варто надати перевагу тому, який буде міцним, надійним, невибагливим у догляді, красивим тощо. Гарно зарекомендувала себе мозаїка зі скла. Придбати її можна тут: https://decorstonehub.com/category/mozaika/. Ціна на неї доволі приваблива, а експлуатаційні якості знаходяться на висоті. Вона характеризується високою міцністю, стійкістю до хімічних впливів, нульовим рівнем водопоглинання, стійкістю до впливу сонячних променів тощо. Особливої уваги заслуговує легкість догляду, адже жодна домогосподарка не хоче витрачати багато часу на затишок у домі. 

Мозаїка скляна TRAVERTIN
GREY AquaMo

А як доглядати за мозаїкою зі скла? 

Ось деякі поради, які дозволять підтримувати чистоту у ванній кімнаті:

  • перш за все варто пам'ятати про те, що використовувати хімікати та абразивні речовини тут не можна. Для догляду за скляною мозаїкою краще використовувати засоби на основі органічного мила, або ж просто ті побутові засоби в яких немає аміаку. Щодо інструментів - то тут варто надати перевагу мяким ганчіркам, які не залишать слідів подряпин на поверхні;

  • прибирання варто робити якомога частіше. Будь-який бруд - це абразив й тому його треба прибирати якомога швидше;

  • варто потурбуватись про обробку поверхні спеціальними зміцнюючими просоченнями або герметиками;

  • при сильному забрудненні мозаїки (хоча ця ситуація може мати місце вкрай рідко) можна використовувати засоби для чищення з низьким вмістом кислот, однак дотримання інструкції при цьому є обов'язковим;

  • для усунення подряпин з поверхні мозаїчної плитки зі скла можна використовували суміш з оцтової кислоти та гірчиці. Це своєрідний скраб, який дозволить відшліфувати поверхню. 

Який колір мозаїки доступний до замовлення?

       На сайті https://decorstonehub.com/ є величезний вибір мозаїки для облаштування ванної кімнати. Кольорів безліч, тому знайти потрібний варіант для класичного стилю чи ремонту у середземноморському стилі точно не буде важко. У разі необхідності консультації стосовно розміру плиток та кольорів ви можете звернутись до менеджерів магазину.