Біотуалет, який встановили біля головної ялинки міста, брудний та переповнений

05 січня 2021 0
Цього року в центрі міста не встановлювали біотуалети для містян. Все через скасування масових заходів. Поставили вбиральню тільки для комунальників, які обслуговують головну ялинку.

Біотуалет для комунальників, що обслуговують головну ялинку Полтави, поставили біля театру та не зачинили.

Всередині безлад, який бачать містяни та гості.

 Перебувають переносні вбиральні на балансі КАТП-1628. Однак ні Держпродспоживслужба, ні інспекція з контролю за благоустроєм санітарний стан конструкцій не перевіряє.

"Я зрозумів, ми сьогодні це питання розв'яжемо. Повинні перевіряти, у нас є відповідні люди за ці питання. Керівництво визначає, які заходи плануються і ми відповідно до заявки їх встановлюємо. Певну кількість", – сказав виконувач обовʼязків директора КАТП-1628 Андрій Бардінов.

"Коронавірус виділяється з фекаліями довше ніж з носогорла. При цьому люди мають розуміти, що будь-який санвузол є загрозою зараження", – розповів інфекціоніст Вадим Арістов.

Всього на комунальному балансі міста 21 біотуалет. Вартість однієї такої конструкції становить близько десять тисяч гривень. Цьогоріч через карантин, для загального користування конструкції не встановлювали."

Олександра Шилова, Сергій Чорномаз, PTV Полтавське Телебачення