254 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 4 листопада

04 листопада 2022 0
Дар'я Жученя
Обстріли Дніпропетровщини та Миколаївщини, пограбування на Херсонщині загальні бойові втрати ворога: головне станом на ранок 4 вересня.


3 листопада близько 23:30 ворог обстріляв один з районів Миколаєва ракетами типу С-300. Про це повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Унаслідок влучання пошкоджень зазнало складське приміщення, адміністративна будівля та автівки, які стояли поруч.

3 листопада після 13:00 ворог обстріляв населений пункт Первомайської громади Миколаївського району. Пошкоджень зазнали два житлових будинки.

У ніч з 3 на 4 листопада у Нікопольському районі Дніпропетровщини військові з повітряного командування "Схід" знищили вісім ворожих "Шахедів". Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Вороги обстріляли "Градами" та важкою артилерією Нікопольську, Мирівську, Червоногригорівську та Марганецьку громади Нікопольщини.
У Червоногригорівській громаді пошкоджень зазнали житлові будинки, автівки, газопровід, лінія електропередач.

На трасах Херсонщини посилено рухаються вантажні та легкові автомобілі з награбованим майном. Значні пограбування відбуваються у Бериславі та прилеглих населених пунктах. З підприємств обслуговування електромереж вивозять майно та ремонтну базу. В населеному пункті Тополівка російські окупанти використовують в якості "живого щита" місцеву школу та дитячий садок, де розмістились до 300 ворожих солдатів з технікою. Про це повідомили у Генштабі збройних сил України.

Більше ніж 1255 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. Станом на ранок 4 листопада офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося - 430. Не зазнали змін і дані щодо поранених - понад 826.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 4 листопада: