Полтавська область, як і вся Україна, переходить в жовту карантинну зону

21 вересня 2021 0
Олена Кулага
З 23 вересня в Полтавській області діятимуть обмеження жовтої карантинної зони.

З 23 вересня Полтавщина опиниться в жовтій карантинній зоні. Таке рішення ухвалила комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 21 вересня, через погіршення епідеміологічної ситуації в Україні.

Від 23 вересня по всій країні діятимуть обмеження відповідно до жовтого рівня карантину, зокрема :

  • заборонено проводити масові заходи за участю понад однієї особи на 4 кв. метри площі території або наповненістю залів понад дві третини місць у кожному окремому залі;
  • не більше чотирьох осіб за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами - мінімум 1,5 метри;
  • кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше за дві третини місць або 50% місць у кожному окремому залі;
  • спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть лише у разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 кв. метрів площі тощо.

Обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кафе та ресторанів, кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть хоча б одне щеплення або чинний (72 год) результат ПЛР - чи експрес - тестування.

Заклади освіти працюватимуть за умови наявності не менше як у 80% працівників хоча б одного щеплення.