"Полтаваобленерго" знову оштрафували на 85 тис. грн

23 лютого 2023 0
Дар'я Жученя
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг оштрафувала "Полтаваобленерго" за порушення при складанні та застосуванні графіків погодинних відключень світла.

21 лютого на своєму засіданні Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг розглянула питання про підсумки позапланових виїзних перевірок акціонерного товариства "Полтаваобленерго". Про це повідомили на сайті Регулятора.

За результатами Регулятор вирішив застосувати до АТ "Полтаваобленерго" санкцію у вигляді штрафу у розмірі 85 тис. грн за численні порушення при складанні та застосуванні графіків відключення електроенергії споживачам.

Разом з тим, НКРЕКП застерегла ПРАТ "Волиньобленерго" щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

Однак Комісія відзначила покращення ситуації з електропостачанням по Україні через бездефіцитний баланс в енергосистемі, який трапляється останнім часом.

Нагадаємо, що 27 січня відбулося засідання НКРЕКП. На ньому ухвалили рішення накласти штраф на АТ"Полтаваобленерго" за недотримання вимог, що регулюють ринок електроенергії та некоректний її розподіл. Сума штрафу складає 85 тисяч грн.