18-річному жителю Кременчука вручили підозру в інтернет-аферах

28 вересня 2022 0
Дар'я Жученя
18-річному жителю Кременчука, який ошукував людей, що постраждали від російської агресії, вручили підозру.


18-річному жителю Кременчука вручили підозру в шахрайствах у мережі. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини.

Хлопець публікував оголошення про оренду квартир або допомогу в організації переїзду до західних регіонів України на Інтернет-платформі та у відкритих спільнотах мобільних месенджерів.

За виконання фіктивної угоди вимагав від клієнтів обов’язкову передплату у розмірі від 500 до трьох тисяч гривень. Після зарахування коштів чоловік зникав.

Шахрайську схему викрили у травні цього року. Під час обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, сім-картки різних операторів зв’язку та інші речові докази.


Серед ошуканих людей переважно жителі Київської, Харківської та Чернігівської областей, які в перші місяці війни шукали способів виїхати до західних регіонів країни.

Наразі розглядають питання про обрання йому запобіжного заходу.

За викритими фактами здійснюють досудове розслідування за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає від трьох до восьми років ув’язнення.