У Полтавській області викрили ще двох прихильників рашизму

22 травня 2024 0
Яніна Климань
Судитимуть двох полтавців, які у соцмережах заперечували збройну агресію рф та проставляли окупантів.

Судитимуть двох жителів Полтави, які заперечували збройну агресію рф проти України та вихваляли російських військових. Вони розміщували на власних сторінках в одній із заборонених соцмереж дописи, в яких підтримували дії окупантів. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Полтавській області.

Так, один з агітаторів засуджував чоловіків з тимчасово окупованих територій, які відмовилися воювати проти України та вихваляв російських військових. Крім того, він підтримував путіна та вірив у "силу руської зброї".

Інший фігурант поширював дописи із дискредитацією українських воїнів, у тому числі тих, які утримували Азовсталь. Він поширював тези ворожої пропаганди про ситуацію на війні та глорифікував окупаційні війська.

Під час досудового розслідування у кримінальних провадженнях проведено судово-лінгвістичні експертизи. 

Обом інкримінують поширення матеріалів, у яких міститься заперечення збройної агресії рф проти України, тимчасової окупації частини території України, а також глорифікація осіб, які здійснюють збройну агресію, вчинені повторно (ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України). Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до восьми років з конфіскацією майна.

Фото: СБУ