Ексміському голові одного з районів Полтавщини повідомили про підозру у привласненні майже пів мільйона гривень місцевого бюджету

20 травня 2021 0
Тетяна Наказненко
На Полтавщині колишньому міському голові одного з районів повідомили про підозру у привласненні бюджетних коштів. Попередньо, чоловік привласнив майже пів мільйона гривень.

19 травня колишньому міському голові одного з районів Полтавської області повідомили про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.  

За інформацією пресслужби Головного управління Нацполіції Полтавщини, чоловікові інкримінують привласнення коштів місцевого бюджету міської ради, шляхом зловживання своїм службовим становищем.

Під час досудового розслідування встановили, що експосадовець, перебуваючи на посаді міського голови, вніс до рішення міської ради завідомо неправдиві відомості для затвердження заробітної плати міському голові та, перебуваючи в конфлікті інтересів, підписав вказане рішення.

Потім, аби привласнити та обернути на свою користь належні міській раді грошові кошти у вигляді премій та матеріальних допомог, він таємно вилучив з протоколу сесії міської ради оригінальний примірник рішення. Чоловік замінив його власноруч підробленим примірником та надав вказане рішення головному бухгалтеру, як підставу для подальшого нарахування премій і матеріальних допомог.  

Таким чином підозрюваний привласнив грошові кошти місцевого бюджету в сумі понад 460 тисяч гривень. 

Наразі в кримінальному провадженні тривають слідчі дії.

Про підозру повідомив слідчий відділу №3 Полтавського районного управління поліції, під процесуальним керівництвом Решетилівської окружної прокуратури, за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань в Полтавській області.

фото: пресслужба ГУ НП у полтавській області