У Кременчуці перейменували вулицю на честь льотчика, який знищив понад 100 одиниць ворожої техніки

31 серпня 2022 0
Яніна Климань
Одну із кременчуцьких вулиць перейменували на честь 27-річного капітана Олександра Корпана, який врятував життя понад 40 людям та знищив понад 100 одиниць російської техніки.

У Кременчуці вулицю Гастелло перейменували на честь капітана Олександра Корпана. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

27-річний льотчик повітряних сил Збройних сил України загинув 2 березня 2022 року під час бойового польоту. Він відвів літак, який загорівся у повітрі, від житлових будинків над містом Старокостянтинів. І врятував життя понад 40 людей, зокрема, воєнних чергової ланки.

Олександр Корпан служив у 299-й бригаді тактичної авіації імені генерала Василя Никофорова. Був командиром авіаційної ланки авіаційної ескадрильї та кращим льотчиком ударної авіації за підсумками 2021 року. За війну Олександр знищив понад 100 одиниць ворожої техніки.

Чоловік народився у 1994 році в родині військових. Батько був льотчиком. Олександр вчився у Нахімовському військовому ліцеї та Харківському національному університеті Повітряних сил України імені Івана Кожедуба. Закінчивши університет, служив у Миколаєві.

Поховали захисника 7 березня 2022 року у селі Галич на Тернопільщині поруч з могилою батька. У нього залишилася молода дружина.

Указом Президента України Олександру Корпану присвоїли звання Героя України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" посмертно.