Нова будівля Полтавського кардіоцентру

06 січня 2021 0
Новий Полтавський кардіоцентр пропонує сучасні медичні послуги та комфортні умови для пацієнтів.

Полтавський кардіоцентр запрацював у новому корпусі. Сучасна шестиповерхова будівля прийняла перших паціентів. Створені комфортні умови для перебування в стаціонарних відділеннях – палати розраховані виключно на двох паціентів, кожна обладнана санвузлом, кисневою панеллю, телевізором.  

На першому поверсі розміщено консультативну поліклініку та приймальне відділення, кабінет зав. відділення, кабінети лікарів кардіолога, реабілітолога, офтальмолога, невропатолога, аритмолога, ендокринолога, кабінет комп’ютерної томографії, ендоскопії, санвузли для відвідувачів, для маломобільних груп населення та персоналу, роздягальня, пульт охорони, пожежний пост та інші допоміжні приміщення. Для зручності відвідувачів реалізована система «Електронна черга». Завдання відділення: виконання вимог НСЗУ в рамках пакету «Амбулаторний прийом», відбір та маршрутизація хворих на високотехнологічні методи лікування та діагностики, ведення обласних реєстрів пацієнтів, що перенесли або потребують кардіохірургічних втручань, тощо. 

На другому поверсі розміщено відділення функціональної діагностики: кабінети велоергометрії, електрокардіографії, холтерівського моніторингу ЕКГ та добового контролю артеріального тиску. Сучасні апарати ультразвукового дослідження експерт-класу разом з досвідченими фахівцями стали запорукою якісної діагностики стану серця і судин. Впроваджена унікальна методика  ударно-хвильової терапії міокарда, що дозволяє безболісним та неінвазивним методом сприяти проростанню нових судин у товщі серцевого м‘яза. Працює зал фізичної реабілітації, де дипломовані реабілітологи з кардіологічним досвідом розробляють та втілюють програми відновлення фізичної активності після інфаркту міокарда та кардіохірургічних втручань.  

На 3, 4 та 5 поверхах – палатні відділення на 40 ліжок.

На 6 поверсі – відділення інтервенційної кардіології, у складі якого 3 операційні, лабораторія, блок реанімації та інтенсивної терапії. Завдання відділення: ургентні коронарні втручання при гострому коронарному синдромі, ургентна імплантація штучних водіїв ритму, діагностична коронарографія, планові стентування судин серця, інтенсивна терапія та реанімація хворих з тяжкими станами, що зумовлені кардіальною патологією, ведення післяопераційних пацієнтів. Перспектива розвитку відділення – відкрита кардіохірургія. Планується підготовка серцево-судинних хірургів, анестезіологів, перфузіологів для проведення аорто-коронарних шунтувань, протезування клапанів серця, тощо.

Щоб потрапити на консультацію або лікування в кардіоцентр достаньо електронного направлення сімейного лікаря. В період пандемії для госпіталізації у заклад крім направлення просимо мати при собі результат аналізу про негативний тест на ковід-19.