205 доба війни в Україні: головні новини станом на 16 вересня

16 вересня 2022 0
Яніна Климань
Обстріл Харківщини, заборона діяльності "ОПЗЖ" в Україні та загальні бойові втрати ворога: головне станом на ранок 16 вересня.

В ніч з 15 на 16 вересня ворог завдав ракетних ударів по Харківщині. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. В Слобідському районі Харкова ракета влучила в землю поряд з двохповерховим житловим будинком. Легкі ушкодження отримали четверо людей, в тому числі двоє дітей п’яти та 17 років. Протягом доби в Куп'янському районі десять людей зазнали поранення, в тому числі двоє дітей 12 та 13 років. Ще одна поранена жінка в Ізюмському районі, та одна – в Харківському.

15 вересня в Україні лабораторно підтвердили перший випадок віспи мавп, повідомили у МОЗ. Наразі пацієнт госпіталізований до медичного закладу для стаціонарного лікування, він має легкий перебіг хвороби.

15 вересня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду України  відхилив апеляційну скаргу проросійської політичної партії "Опозиційна платформа – За життя" ("ОПЗЖ") і таким чином, остаточно заборонив її діяльність в Україні.

Європарламент підтримав надання Україні €5 мільярдів макрофінансової допомоги у вигляді фінансової, гуманітарної та військової допомоги.

Станом на ранок 16 вересня більше ніж 1137 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. 384 дитини загинули та понад 753 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 16 вересня: