Здувся як кулька: що відомо про Анатолія Шарія

05 травня 2022 0
Олександра Іоффе
Маловідомі та цікаві факти з життя проросійського блогера та зрадника.

4 травня в Іспанії затримали проросійського блогера Анатолія Шарія. Увесь інтернет повниться новинами про затримання і короткими переказами одіозної біографії ігромана, недо-самогубці та екс-журналіста. Тож з нагоди затримання злодія та зрадника оголошуємо хіт-парад цікавих фактів про Шарія.

  • З юності був затятим ігроманом та виносив речі з дому. Цій пристрасті Анатолій віддав 12 років життя. На фоні цієї залежності хотів скоїти самогубство, вистрілившили собі у скроню з пістолета, однак сталася осічка.
  • Тяга до криміналу в Анатолія помітили ще з підліткового віку. В 15 років він став шкільним шахраєм і створив не одну короткострокову фінансову піраміду. У 16 років разом з товаришами відібрав у свого однолітка куртку. А вже у 17 почав дурити київських підприємців. Не маючи вищої освіти Анатолій принципово не хотів йти в армію, тож питання з призовом вирішив у притаманному йому стилі – викрав свою особову справу з військкомату. З огляду на такий стиль життя отримав паспорт Анатолій лише після 25. Адже будь-який особовий документ та звернення до офіційних органів влади могли привести хлопця за ґрати.
  • З 2005 року працював у жовтій пресі та не гребував виданнями із сумнівною репутацією. Шарій працював журналістом у виданнях "Наталі", "Единственная", газеті "Сьогодні", таблоїді "Московский комсомолец" та "Обозреватель". Саме там він імовірно і розвинув у собі тягу до кричущих заголовків, відвертої конспірологічної маячні та грубих маніпуляції фактами, які згодом допомогли йому стати успішним проросійським блогером.
Молодий Анатолій Шарій
  • 2022 для Шарія – ювілейний. Адже 10 років тому, а точніше 7 лютого 2012 року, його оголосили вперше у державний розшук. А вже за місяць він втік з України до Євросоюзу, де в одній з країни Прибалтики продовжив свою антиукраїнську діяльність.
  • Негативно висловлювався про Євромайдан і вважав, що Україна сама спровокувала Росію у конфлікті на Донбасі. В одному зі своїх інтерв’ю демонстрував зневажливе ставлення до українських добровольчих батальйонів, зазначивши, що українські військові даремно гинуть, захищаючи свою Батьківщину.


Грем Філліпс
  • У 2020 році внаслідок дезінформації та примітивного обману придбав відеоролики Майка Тайсона та Ніка Вуйчича, які нібито його підтримували. Але хизуючись цим не повідомив, що відео були куплені на сервісі Cameo.com, де відомі люди записують відеозвернення і привітання за гроші. Пізніше Нік Вуйчич оприлюднив інше відео, в якому вибачився за записане відео та просив його видалити.
Майк Тайсон

Нік Вуйчич


За інформацією Служби безпеки України,https://ssu.gov.ua/novyny/v-ispanii-zatrymano-prorosiiskoho-blohera-anatoliia-shariia-yakoho-sbu-pidozriuie-u-derzhavnii-zradi-video?fbclid=IwAR396v2-ZYtdus1Kk1VOAwSGPjcrP9tbNBvxkWqBTVDeq_9BmRLa5rWx2sIнаразі Шарію інкримінують злочини, передбачені двома статтями Кримінального кодексу України:

• ст. 111 (державна зрада)

• ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками). У слідчих є підстави вважати, що він діяв на замовлення іноземних структур.