Маски та заборона займати понад половину місць: як відбулася перша після локдауну вистава в театрі

27 січня 2021 0
Театр імені Гоголя вийшов з карантину. Там відбувся премʼєрний показ вистави. Більшість з можливих місць була зайнята. У театрі кажуть: попри коронавірус та карантин попит не зменшився.

Полтавський театр імені Гоголя. Тут показують першу виставу після локдауну.

"Через цей коронавірус всі вже так скучили за театром, що вже немає терпіння. Очікуємо всього найкращого, гарної гри наших артистів. Чекаємо, що буде приємно сидіти на цій виставі" – сказала відвідувачка театру Ніна Петренко. 

– Дуже скучила, – відповіла відвідувачка театру Вікторія Журавель.

– Як часто тут буваєте, на що найбільше любите ходити? – Не дуже часто, можливо, раз на сезон. Дуже люблю ходити на народну творчість, а сьогодні вперше прийшла на сучасну. Вже всі вдома засиділися, хочеться позитивних, нових емоцій.

Перед самою виставою в залі вже чимало глядачів. За умов помаранчевої зони карантину, в театрах може бути заповнена половина від усіх місць.

Від дозволеної кількості місць зайняті дві третини. А ось що відбувається лаштунками. Актори говорять, що за час локдауну засумували за глядачами.

"Сьогодні чекаємо повний зал, у нас премʼєрна вистава – комедія "Виконувач бажань". Чекаємо з нетерпінням глядача", – розказала актриса театру Ольга Чернявська.

"Ми не можемо сказати, що люди перестали ходити до театру. Вони дотримуються всіх карантинних норм, вони розуміють, що, переступивши поріг театру, вони мають надягнути маску, що всю виставу вони мають бути в масці, що на вході ми проводимо температурний скринінг", – розповіла Ольга Коваленко, керівник літературно-драматургічної частини Полтавського театру імені Гоголя.

Від початку карантину гоголівці показували вистави онлайн, пізніше ж театрам дозволили відновити роботу. А на період локдауну ці заклади теж зачинялися.

Дарина Литвак, Ярослав Журавльов, PTV Полтавське Телебачення