На Донеччині загинув стрілець із Полтавщини Віталій Циб

28 лютого 2024 0
Яніна Климань
У Кобеляцькій громаді через чотири місяці очікування попрощаються із 41-річним військовим.

15 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Урожайне, що на Донеччині, загинув воїн Віталій Циб.

Віталій Васильович народився 25 лютого 1982 року в селі Правобережна Сокілка, колишнього Кобеляцького району. Навчався у Шенгурівській школі, потім здобув професію водія-тракториста в ПТУ № 43 м. Кобеляки.З 2000 до 2002 року проходив військову строкову службу в ЗСУ.

З 2002 до 2005 року служив в Дніпропетровському управлінні МВС в патрульно-постовій службі. З 2006 року проживав з сім’єю в місті Нікополь де працював водієм. Згодом повернувся в рідне село. До повномасштабного вторгнення працював на будівництві нової автомобільної дороги, яка проходить вздовж Кобеляцької громади.

У квітні 2022 року долучився до захисту України. Мав військове звання стрілець-помічник гранатометника. Про це повідомили у Кобеляцькій міській раді.

Прощання з героєм відбудеться 1 березня 2024 року о 12:00. Поховають його у селі Правобережна Сокілка на сільському кладовищі з усіма військовими почестями.

У чоловіка залишилися донька Вікторія, брат Олександр та сестра Тетяна. Батько Василь Іванович, не зміг перенести звістку про загибель сина та помер, так і не дочекавшись церемонії прощання.

Фото: Кобеляцька міська рада