З російського полону повернули 95 українських захисників

18 липня 2024 0
Яніна Климань
Україна повернула з російського полону 95 воїнів, з них – 13 оборонців "Азовсталі".

17 липня між Україною та росією відбувся обмін військовополоненими. З полону вдалося повернути 95 захисників України. Це воїни Збройних Сил України, Національної гвардії, прикордонники.Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Як повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, цього разу всі звільнені – чоловіки.

До України повернули 88 рядових та сержантів та семеро офіцерів. Серед них 49 військових ЗСУ, 21 нацгвардієць, 10 військових моряків, семеро з Сил територіальної оборони, п’ятеро прикордонників, двоє з Державної спеціальної служби транспорту і один оборонець із добровольчого формування територіальної громади.


Повернуті до України захисники воювали на донецькому, луганському, запорізькому, херсонському та харківському напрямку. Зокрема, 13 військових – оборонці "Азовсталі".

Один зі звільнених моряків на момент початку вторгнення перебував у Київській області та одразу приєднався до оборони свого селища від окупантів у складі Макарівської ТрО. Під час надання гуманітарної допомоги жителям місцевої громади потрапив у полон до російських військовослужбовців-бурятів.

Від початку повномасштабного вторгнення це вже 54 обмін полоненими. Загалом з російського полону вже вдалося повернути 3405 людей.

Фото: Володимир Зеленський