Які особливості мають прикраси зі срібла?

22 листопада 2021 0
Різновиди срібла і їх характеристики. Як додаткові компоненти впливають на експлуатаційні характеристики прикраси? Як обрати свою ідеальну прикрасу зі срібла?

Срібло — найпопулярніший дорогоцінний метал, який використовують не лише для виготовлення ювелірних прикрас, але й столового приладдя, медичних приладів і т. п. Класичні срібні браслети, як і сережки або каблучки, не виходять з моди й допомагають створити помітні акценти в будь-яких образах.

6197b5ded80ea.jpg

У чому полягає секрет тривалої популярності срібних прикрас?

Срібло — дорогоцінний природний метал, який отримують у чистому вигляді з масивних самородків. Він може тьмяніти й частково змінювати колір, але не окислюється при контакті з повітрям. Тому ювеліри часто використовують процес “родіювання”, який допомагає зберегти природний блиск і яскравий колір прикраси. Срібло прекрасно піддається технічному обробленню, а тому ювелірні майстри використовують чимало технік:

  • Полірування;
  • Витягування;
  • Скручування;
  • Нарізання.

Таким чином з’являються найрізноманітніші прикраси, які можна зустріти в актуальних ювелірних каталогах. Зменшити м’якість цього дорогоцінного металу допомагає мідь, яку найчастіше додають до готових сплавів. Конкурентними перевагами срібних прикрас традиційно вважають:

  • Низьку вартість. Оскільки цього дорогоцінного металу в природному середовищі доступно чимало, а обробляти його надзвичайно легко, то і вартість готових ювелірних виробів досить низька, особливо в порівнянні з тим же золотом.
  • Універсальність. Такі прикраси підійдуть під будь-який образ. Протипоказань також немає.
  • Різноманітність. Срібло гармонійно поєднується як з іншими дорогоцінними металами, так і з натуральним камінням, кубічним оксидом цирконію, різноколірними кристалами, емаллю.
  • Довговічність. Доглядати за срібними прикрасами можна в домашніх умовах. Достатньо інколи занурювати каблучки або сережки до мильного розчину, аби прибрати залишки бруду й поту, а також повернути ювелірному виробу сяйво й блиск.

Різновиди срібла та їх особливості

Ювеліри найчастіше використовують срібло 925 проби, яке ще називають стерлінговим. Родований метал вирізняється яскравим блиском, а тонкий шар родію вберігає прикраси від подряпин, темних плям і т. п.

Оксидоване срібло активно використовує всесвітньо відомий бренд Pandora. Такі прикраси спершу покривають сіркою, після чого полірують до блиску. Як результат, у готовій прикрасі поєднуються яскраві елементи з темними ділянками. Найчастіше оксидоване срібло використовують для виготовлення сережок, каблучок, браслетів.

Матове срібло — найсучасніша інтерпретація дорогоцінного металу. В процесі виготовлення прикраси ювелір покриває металеву поверхню кварцовим піском. Таким чином вдається повністю прибрати блиск.

Зважаючи на таку кількість різновидів срібних прикрас і їх незаперечні переваги, кожен зможе обрати аксесуар до вподоби!